Pismo:
Studijska posjeta Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa Republike Hrvatske

Studijska posjeta Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa Republike Hrvatske

Sekretar Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom, Muamer Šljivić, aktivno je sudjelovao u studijskoj posjeti koju je organizirala Misija Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OSCE) u Bosni i Hercegovini, zajedno sa predstavnicima drugih antikorupcionih tijela iz Federacije BiH i Brčko distrikta Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa Republike Hrvatske. Posjeta je održana od 30. maja do 1. juna 2023. godine s fokusom na razmjenu iskustava i prakse u vezi sukoba interesa, prijave i provjere imovine nosilaca javnih funkcija.

Cilj ove studijske posjete bio je jačanje suradnje između antikorupcijskih tijela Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te razmjena najboljih praksi i iskustava u području sukoba interesa i provjere imovine nosilaca javnih funkcija. Tijekom posjete, Muamer Šljivić imao je priliku susresti se s predstavnicima Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Republike Hrvatske i s drugim stručnjacima iz područja antikorupcije.

Teme rasprava obuhvatile su zakonski okvir, postupke prijave i provjere imovine nosilaca javnih funkcija, kao i metodologije rada Povjerenstva. Takođe, jedan od segmenata posjete je bio i upoznavanje s primjenom informacijske tehnologije u procesima prijave i provjere imovine koje Povjerenstvo koristi.

Sa jedne strane vrijednost i značaj ove posjete ogleda se u sticanju znanja i iskustava na području antikorupcionog djelovanja dok s druge pridonosi jačanju suradnje između antikorupcijskih tijela BiH i Republike Hrvatske, što će rezultirati efikasnijom borbom protiv korupcije i promicanjem integriteta u javnom sektoru.

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom

Džafer mahala 51
75000 Tuzla, BiH

Važni linkovi

Naša lokacija